Κυριακές γιογκικής εμβάθυνσης

Κυριακές γιογκικής εμβάθυνσης στην Αρμονία!

Κυριακές εμβάθυνσης στην πρακτική & φιλοσοφία της γιόγκα διαφορετικών παραδόσεων, με εισηγητές της Αρμονίας αλλά και προσκεκλημένους εισηγητές.
Θα λαμβάνουν χώρα μία Κυριακή του μήνα, Οκτώβριο με Μάρτιο.
Μέλη και μη μέλη καλοδεχούμενα.

Κυριακή 24/2/2019, 10:30-13:00
Emptiness and Form – Mindful Flow Yoga Class & Philosophy
Με τον Ασημάκη Φαλτάκα

H Sutra της Καρδιάς (Prajñāpāramitā-Hṛdaya Sūtra) μιλά για την σοφία που αποκτούμε όταν εξερευνήσουμε το σώμα – την ύλη – σαν κάτι όμοιο με τον κενό. Και αντίστροφα αν σκεφτούμε το κενό χώρο σαν κάτι που έχει μορφή και σχήμα.
Χώρος στο μυαλό, χώρος στην καρδιά. Κίνηση στο χώρο. Σχήματα με το σώμα, στον κενό χώρο. Η κίνηση της σκέψης και του σώματος σε αρμονία – σα να ήμασταν κενό. Άδειος χώρος, σημαίνει απεριόριστες δυνατότητες για νέα σχήματα, για μεταμόρφωση, για δημιουργία.
Μελετώντας αρχικά και συζητώντας πάνω τις ιδέες του αρχαίου αυτού κειμένου, θα τροφοδοτήσουμε το νου με νέες πληροφορίες. Πρόθεση μας είναι μέσα από την μελέτη της ιδέας – του άυλου, του ασχημάτιστου – να μεταφέρουμε αυτή την πληροφορία στο σώμα και στη συνέχεια στην κίνηση, στις asanas της yoga.
Φυτεύοντας νέους σπόρους, νέες ιδέες στο νου, μέσα από τη μελέτη της φιλοσοφίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες για κίνηση στο σώμα. Όταν η σκέψη, το άυλο, περνά μέσα από το σώμα, την ύλη, οδηγεί σε νέες εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας – μέσα και έξω από το μάθημα.

Το εργαστήρι θα είναι 2.5 ώρες. 1 ώρα αφιερωμένη στη φιλοσοφία και 1.5 ώρα δυναμικής πρακτικής με επίγνωση.

Επένδυση συμμετοχής
Μέλη με ενεργή συνδρομή:
25€
Μη μέλη:
30€

Μετά τις 17/2 δεν γίνονται επιστροφές προκαταβολών.

Ασημάκης Φαλτάκας
Ο Ασημάκης γνώρισε τη Yoga το 2007 ενώ εργαζόταν στο χώρο του Marketing. Δύο χρόνια μετά παραιτείται από τη δουλειά του και “τυχαία” βρίσκεται να ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες και τη μάλαξη κι ακόμη πιο “τυχαία” λίγο αργότερα ταξιδεύει στην Ινδία όπου παρακολουθεί εκεί το πρώτο εκπαιδευτικό yoga (Sivananda) και ξεκινά να διδάσκει στην Αθήνα από το 2012.
Συνεχίζει παράλληλα να είναι και ο ίδιος μαθητής και εξερευνά κι άλλες σχολές και πληροφορίες γύρω από το σώμα, την κίνηση και τη φιλοσοφία της Yoga και έτσι ολοκληρώνει δύο ακόμη εκπαιδευτικά (Anusara Yoga, Embodied Flow). Από το 2013 διδάσκει ως guest teacher σε events, retreats και yoga studios στην Ευρώπη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Παράλληλα με τη διδασκαλία της Yoga εργάζεται και στο κομμάτι της θεραπευτικής μάλαξης σπουδάζοντας και δουλεύοντας πρώτα με Σουηδική Μάλαξη, μετά Fascia Release (Περιτονιακή Απελευθέρωση) και Κρανιοιερή Θεραπεία. Από το 2017 διδάσκει σεμινάρια για την ανατομία και κινησιολογία στο κομμάτι της πρακτικής της Yoga.


Posted at
Categories: Seminars