Garuda-Tantric Yoga Nidra

Πιστοποιημένη προχωρημένη Εκπαίδευση
στη Garuda-Tantric Yoga Nidra

Σάββατο 1/6 12:00-19:30
& Κυριακή 2/6, 9:00- 17:30

«H Garuda-Yoga Nidra δεν είναι ο γιόγκικος ύπνος, αλλά το ξύπνημα μέσα στο όνειρο που ονομάζουμε πραγματικότητα.” S.K.G
Η Yoga Nidra προέρχεται από την Γιογκική Παράδοση και τα Ταντρικά κείμενα. Σήμερα έχει αναγνωριστεί σαν μια από τις ισχυρότερες τεχνικές που είναι γνωστές στον άνθρωπο, για να έρθει σε επαφή με τον Εσωτερικό του Εαυτό.

Η Tantric Yoga Nidra είναι η συνέχεια της Garuda-Traditional Yoga Nidra, όπως διδάσκεται από τον Acharya της yoga, Spyro Kapnia – Garudananda.

Σε αυτήν, ο ασκούμενος έρχεται σε επαφή με την Ατομική και Κοσμική Πράνα, λαμβάνει πληροφορίες από την Υπερσυνείδητη διάσταση, ανοίγει τα Ενεργειακά του Κανάλια, μαθαίνει Μάντρας ειδικά για την Yoga Nidra και αναπτύσσει siddhis (υπεραισθήσεις).
Ακόμη μαθαίνει να ασκεί την Yoga Nidra σαν προσωπική ατομική Sadhana (πρακτική) αποδεσμευόμενος έτσι από το να χρειάζεται καθοδηγητή, dvd ή ακουστικά αρχεία.

Στο Vaishnava Sampradayas η ίδια η Πράνα θεωρείται πως είναι ο Vishnu, το Αρχέτυπο (ο Θεός) που βρίσκεται συνεχώς σε Yoga Nidra και μέσα από αυτή εκδηλώνει τον φαινομενικό κόσμο.
Αυτή η Ενέργεια είναι πέρα από το χώρο και το χρόνο, επιτρέποντας στον γιόγκι να έχει πρόσβαση, με την βοήθειά Του μέσω της Πρακτικής της Yoga Nidra, στο παρελθόν, παρόν, μέλλον και πέρα από αυτά.
Μέσω της Tantric Yoga Nidra, σαν Sadhana, ο αναζητητής μπορεί να εργαστεί με το Karma και τα Samskaras του, καθαρίζοντας έτσι την συνείδησή του.
Σε μερικές παραδόσεις, η Yoga Nidra υιοθετείται για να καθαρίσει ο ασυνείδητος νους, μέσω της χρήσης ορισμένων υποσχέσεων και επιβεβαιώσεων, samaya, γνωστά ως shankalpas.

Η Yoga Nidra μπορεί να διδαχθεί μετά από την πρακτική των asana ή σε χωριστή συνεδρία. Ακόμη μπορεί να αναμειχθεί προσεκτικά, με νέους οραματισμούς και τεχνικές, από τον Σαμανισμό, Reiki, Κρυσταλλοθεραπεία και άλλες δυτικές έρευνες για τη χαλάρωση, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Μπορεί να εκπαιδευτούν δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι στη γιόγκα, γυμναστές, εναλλακτικοί θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και γενικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην κατανόηση του ψυχισμού τους.

Ο Spyros Kapnias Garudananda άρχισε να ασκεί την Yoga Nidra πριν 35 έτη, διαβάζοντας το πρώτο τεύχος του Ελληνικού περιοδικού «Γιόγκα», το 1982. Σε αυτό το περιοδικό υπάρχει ένα άρθρο από τον Brahamachari Amaldas για τη Yoga Nidra. Κατόπιν η Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου) από την Satyananda Yoga του δίδαξε το σωστό τρόπο εκτέλεσής της, καθώς και στο Satyananda Asram στην Παιανία, όπου έκανε Γιογκικές Σπουδές. Στη συνέχεια διδάχθηκε την Γιόγκα Νίντρα από διάφορους δασκάλους στην Δύση και στην Ινδία, και μελέτησε την Ονειρική Γιόγκα στην Σαμανιστική, Θιβετάνικη και Δυτική Παράδοση.
Σύμφωνα με τις μελέτες του η Yoga Nidra έχει ασκηθεί ως sadhana (γιογκική πρακτική) για χιλιετίες από τους ασκητές, sadhus, και σοφούς, rishis.

Η πιστοποίηση της Tantric Yoga Nidra είναι εγκεκριμένη από την Yoga Alliance μέσω της σχολής Shiva Yoga Academy.
Ακόμη, οι 20 ώρες εκπαίδευσης στην Yoga Nidra είναι πιστοποιημένες σαν Continuing Education Credits – YACEP.
Η μετεκπαίδευση των δασκάλων είναι πλέον απαραίτητη στους πιστοποιημένους δασκάλους της Yoga Alliance. Ακόμη αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν στα επόμενα βαθύτερα επίπεδα αυτής της υπέροχης πρακτικής.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 1/6 12:00-19:30 &
Κυριακή 2/6, 9:00- 17:30
16 διδακτικές ώρες και 4 ώρες μελέτης

Είναι καλό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν ήδη παρακολουθήσει την Traditional Yoga Nidra. Όμως αυτό δεν είναι και δεσμευτικό, η παρακολούθηση μπορεί να γίνει και με την αντίθετη σειρά, φτάνει ο ασκούμενος να έχει εμπειρία στη γιόγκα και ειδικά στη Yoga Nidra ή κατόπιν συζητήσεως μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σύλλογός μας.
——————————————

Για τον Spyro Kapnia Garudananda :
Άρχισε να κάνει Γιόγκα από τα παιδικά του χρόνια επηρεασμένος από τον πρώτο του Guru τον πατέρα του. Πριν 18 χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με την γιόγκα στην Satyananda Yoga, και τελείωσε τα Yogic Studies I, Kundalini Tantra, Raja Yoga, Kriya Yoga, Pranayama, SWAN, Yoga και εξάρτηση, Tattwa Sudhi, Yoga Nidra.

Προσωπικός μαθητής του Sri Sribashiam (γιός του Krishnamacharya). Σεμινάρια και Εκπαιδεύσεις Δασκάλων στην Hatha Yoga και Vinyasa Flow. Πέντε χρόνια Iyengar Yoga με εκπαιδεύσεις με πολλούς senior teachers και συμμετείχε στο TTC Iyengar στην Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί ακόμη με Kundalini, Anousara, Jivamukti Yoga, Aerial Yoga, AcroYoga, Acrobatics, Antigravity Yoga. Ακόμη είναι Certified Personal Trainer, Certified TRX & RIP. Κατέχει στην Yoga Alliance το E-RYT500, που είναι το μεγαλύτερο Certification από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ακόμη έχει κάνει Teacher Training 200h στο YogaWorks, 300h στο Shiva Yoga Peeth, 200 & 300h στην Patanjali Yoga (The Ancient Style of Hatha Yoga), India και Certified σε Pranayama-Pranayoga και Acu-Yoga.

Στην Ashtanga Vinyasa Yoga έχει κάνει TTC με τον Jean Claude Garnier και τον Sri Manju Jois. Στο Mysore India έχει κάνει Ashtanga Vinyasa Yoga με τον B.N.S. Iyengar και είναι πιστοποιημένος από αυτόν στην Yoga Mudra και Pranayama. Τέλος έχει κάνει πρακτική Ashtanga Vinyasa Yoga στο KPJAYI, Mysore India με την Sri Saraswati Jois & R. Sharath Jois.

Εμπνευστής της Shiva Yoga Academy, Σχολή Εκπαίδευσης Δασκάλων, RYS200 Certified School από την Yoga Alliance.

Πιστοποιημένος Qigong Teacher από την Chinese Health Qigong Association. Myofascial Therapist, Yoga Therapist MD, Ayurveda Certified και Energy Therapist, Acupressure MD, Reiki Master, Certified στην Nadi Vigyam, Crystal Therapy, Chakra Therapy, Aromatherapy, Sound Therapy, Thai Massage και Thai Yoga Massage.


Δημοσιεύτηκε στις