Πιστοποιημένη Εκπαίδευση στη Garuda-Yoga Nidra 

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση στη Garuda-Yoga Nidra 
Level 1, 20 ώρες
Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 /1/ 2019
με τον Spyros Kapnias Garudananda

«H Garuda-Yoga Nidra δεν είναι ο γιόγκικος ύπνος, αλλά το ξύπνημα μέσα στο όνειρο που ονομάζουμε πραγματικότητα.” S.K.G
Η Yoga Nidra προέρχεται από την Γιογκική Παράδοση και τα Ταντρικά κείμενα. Σήμερα έχει αναγνωριστεί σαν μια από τις ισχυρότερες τεχνικές που είναι γνωστές στον άνθρωπο, για να έρθει σε επαφή με τον Εσωτερικό του Εαυτό. Η Γκαρούντα Γιόγκα Νίντρα σε πρώτο επίπεδο, χρησιμοποιείται πιο πολύ σαν τεχνική χαλάρωσης. Η δύναμη αυτής της τεχνικής είναι τέτοια που είναι αποτελεσματική για την θεραπεία του πόνου, μιας βαθύτερης νεύρωσης, της νευρικότητας, του άγχους, της αϋπνίας και των εσωτερικών συγκρούσεων. Στο συμβατικό ύπνο, χάνουμε τον έλεγχο των αισθήσεών μας, ενώ στη Yoga Nidra, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και μπορούμε να πάμε στα βαθύτερα επίπεδα του ψυχισμού μας.
Στον υποσυνείδητο ή ασυνείδητο νου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε καινούργιες δυνατότητες, να θεραπεύσουμε τραύματα και τέλος φτάνοντας στον υπερσυνείδητο νου να αποκτήσουμε την υπερβατική εμπειρία του Ανώτερου Εαυτού.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης θα γνωρίσουμε και θα εμβαθύνουμε στη Γιόγκα Νίντρα, έτσι όπως είναι γνωστή σήμερα στη Δύση και Ινδία. Θα αναλυθεί ο τρόπος και λόγος δόμησής της κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στον ψυχισμό. Τέλος, θα δοθούν πληροφορίες σύμφωνα με την επιστήμη για τον τρόπο λειτουργίας της και την αποτελεσματικότητάς της. Οι πρακτικές που θα δοθούν θα είναι εξ ολοκλήρου από το εγχειρίδιο της εκπαίδευσης, που είναι 100 σελίδες και περιέχει εντελώς νέους οραματισμούς και πρακτικές.
Η Garuda-Yoga Nidra έτσι όπως έχει εξελικτικά δομηθεί, έχει τέσσερα επίπεδα.
Στο Level 1 εκπαιδεύονται οι δάσκαλοι της Yoga Nidra στη βασική πρακτική. Εδώ μαθαίνουν τον τρόπο διδασκαλίας της και τον τρόπο εκτέλεσής της, έτσι όπως διδάσκεται σήμερα από τις εξωτερικές σχολές.
Το Level 2 περιλαμβάνει εσωτερικές τεχνικές από Ταντρικά και Γιογκικά κείμενα, καθώς και τον τρόπο να γίνεται η Γιόγκα Νίντρα προσωπική καθημερινή σάντανα, χωρίς τη βοήθεια καθοδηγητή.
Στα Level 3 και 4 διδάσκεται το πως η Γιόγκα Νίντρα οδηγεί σε Υπερβατικές Καταστάσεις και στο Καθαρό Φως. Όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση του Σαββατοκύριακου, θα είναι εξουσιοδοτημένοι και ικανοί στο να διδάξουν τη Garuda-Yoga Nidra και να εργαστούν εσωτερικά με τον εαυτό τους.
Η πιστοποίηση της Garuda-Yoga Nidra είναι εγκεκριμένη από την Yoga Alliance μέσω της σχολής Shiva Yoga Academy και οι 20 ώρες εκπαίδευσης στην Garuda-Yoga Nidra θεωρούνται σαν Continuing Education Credits – YACEP (Η μετεκπαίδευση των δασκάλων είναι πλέον απαραίτητη στους πιστοποιημένους δασκάλους της Yoga Alliance).
Ακόμη, το Level 1 αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν στα επόμενα βαθύτερα επίπεδα αυτής της υπέροχης πρακτικής. Η Garuda-Yoga Nidra μπορεί να διδαχθεί μετά από την πρακτική των asana ή σε χωριστή συνεδρία. Ακόμη μπορεί να αναμειχθεί προσεκτικά, με νέους οραματισμούς και τεχνικές, από τον Σαμανισμό, Reiki, Κρυσταλλοθεραπεία και άλλες δυτικές έρευνες για τη χαλάρωση, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Μπορεί να εκπαιδευτούν δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι στη γιόγκα, εναλλακτικοί θεραπευτές, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές και γενικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην κατανόηση του ψυχισμού τους.
Ο Spyros Kapnias Garudananda άρχισε να ασκεί την Yoga Nidra πριν 35 έτη, διαβάζοντας το πρώτο τεύχος του Ελληνικού περιοδικού «Γιόγκα», το 1982. Σε αυτό το περιοδικό υπάρχει ένα άρθρο από τον Brahamachari Amaldas για τη Yoga Nidra. Κατόπιν η Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου) από την Satyananda Yoga του δίδαξε το σωστό τρόπο εκτέλεσής της, καθώς και στο Satyananda Asram στην Παιανία, όπου έκανε Γιογκικές Σπουδές. Στη συνέχεια διδάχθηκε τη Γιόγκα Νίντρα από διάφορους δασκάλους στη Δύση, την Ινδία και μελέτησε την Ονειρική Γιόγκα στη Σαμανιστική, Θιβετάνικη και Δυτική Παράδοση. Σύμφωνα με τις μελέτες του η Yoga Nidra έχει ασκηθεί ως sadhana (γιογκική πρακτική) για χιλιετίες από τους ασκητές, sadhus, και σοφούς, rishis. Στο πρώτο της επίπεδο η Garuda-Yoga Nidra έχει σκοπό να προετοιμάσει και να καθαρίσει έναν sadhaka (αναζητητή), πνευματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και φυσικά, πριν να αρχίσει την ενασχόλησή του με τα ανώτερα επίπεδα και τις πτυχές της συνείδησης και της επίγνωσης, μέσω του διαλογισμού, και άλλων Yoga Nidra πρακτικών, που ασχολούνται με τον ύπνο και το ονείρεμα.

Πρόγραμμα* Εκπαίδευσης στην Garuda-Yoga Nidra Level 1

Παρασκευή
09:00 – 9:30 πμ – Εισαγωγή – Γνωριμία
9:30 – 10:00 πμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
10:00 – 11:00 πμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
11:00 – 11:30 πμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
11:30 – 12:30 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
12:30 – 01:30 μμ – Διάλλειμα
01:30 – 02:30 μμ – Θεωρία Y.Ν.
02:30 – 03:30 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
03:30 – 04:00 μμ – Διαλλειμα
04:00 – 05:00 μμ – Θεωρία Υ.Ν.
05:00 – 06:00 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)

Σάββατο
12:00 – 12:30 μμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
12:30 – 01:30 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
01:30 – 02:00 μμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
02:00 – 03:00 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
03:00 – 04:00 μμ – Διάλλειμα
04:00 – 05:00 μμ – Θεωρία Y.Ν.
05:00 – 06:00 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
06:00 – 06:30 – Διάλλειμα
06:30 – 07:30 μμ – Yoga Nidra (Δυο οραματισμοί)
*Οι ώρες του ημερησίου προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθούν για την καλύτερη λειτουργία του.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Armonia-Vinyasa Yoga & Meditation Center

Επένδυση συμμετοχής
Μέχρι τις 10/12: 160€
Μετά τις 11/12: 220€
——————————————
Για τον Spyro Kapnia Garudananda :
Άρχισε να κάνει Γιόγκα από τα παιδικά του χρόνια επηρεασμένος από τον πρώτο του Guru τον πατέρα του. Πριν 18 χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με την γιόγκα στην Satyananda Yoga, και τελείωσε τα Yogic Studies I, Kundalini Tantra, Raja Yoga, Kriya Yoga, Pranayama, SWAN, Yoga και εξάρτηση, Tattwa Sudhi, Yoga Nidra.
Προσωπικός μαθητής του Sri Sribashiam (γιός του Krishnamacharya). Σεμινάρια και Εκπαιδεύσεις Δασκάλων στην Hatha Yoga και Vinyasa Flow. Πέντε χρόνια Iyengar Yoga με εκπαιδεύσεις με πολλούς senior teachers και συμμετείχε στο TTC Iyengar στην Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί ακόμη με Kundalini, Anousara, Jivamukti Yoga, Aerial Yoga, AcroYoga, Acrobatics, Antigravity Yoga. Ακόμη είναι Certified Personal Trainer, Certified TRX & RIP. Κατέχει στην Yoga Alliance το E-RYT500, που είναι το μεγαλύτερο Certification από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ακόμη έχει κάνει Teacher Training 200h στο YogaWorks, 300h στο Shiva Yoga Peeth, 200 & 300h στην Patanjali Yoga (The Ancient Style of Hatha Yoga), India και Certified σε Pranayama-Pranayoga και Acu-Yoga.
Στην Ashtanga Vinyasa Yoga έχει κάνει πρακτική Ashtanga Vinyasa Yoga στο KPJAYI, Mysore India με την Sri Saraswati Jois & R. Sharath Jois και TTCs με τους Guru του Jean Claude Garnier και τον Sri Manju Jois. Στο Mysore India έχει ευλογηθεί στην Ashtanga Vinyasa Yoga από τον Gurudev B.N.S. Iyengar και είναι πιστοποιημένος από αυτόν στις Asana, Mudra, Pranayama, Philosophy
Πιστοποιημένος Qigong Teacher από την Chinese Health Qigong Association. Myofascial Therapist, Yoga Therapist MD, Ayurveda Certified και Energy Therapist, Acupressure MD, Reiki Master, Certified στην Nadi Vigyam, Crystal Therapy, Chakra Therapy, Aromatherapy, Sound Therapy, Thai Massage και Thai Yoga Massage.
Εμπνευστής της Shiva Yoga Academy, Σχολή Εκπαίδευσης Δασκάλων, RYS200 Certified School από την Yoga Alliance. Ακόμη είναι ο εμπνευστης της Garuda-Yoga Nidra, Yoga Kurunta και Myofascial Yoga. Διδάσκει 2 φορες τον χρόνο (Yoga Therapy, Ashtanga Yoga και Patanjali Hatha Yoga) σαν κύριος εκπαιδευτής σε εκπαιδευσεις δασκάλων στο Rishikesh της Ινδίας στο κεντρικό ashram της International Patanjali Yoga Foundation.


Δημοσιεύτηκε στις
Κατηγορίες: Σεμινάρια