Κυριακές γιογκικής εμβάθυνσης

Ashtanga Mysore session με την Αλεξία Κολέτσου

Σάββατο 24/11/2018, 08:30-10:30.

Δύο ώρες πρακτικής Mysore με την Αλεξία.
Η Αλεξία για το μάθημα αυτό θα διδάξει στη θέση του Θανάση μας που διδάσκει κανονικά Mysore κάθε Σάββατο πρωί στην Αρμονία.
Η ανταλλαγή γίνεται στα πλαίσια της γνωριμίας και μαθήτευσης των μελών μας (και των μη μελών μας) δίπλα σε άλλους δασκάλους γιόγκα για εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών τους στη γιόγκα.

Το σύστημα Ashtanga Mysore δια στόματος Αλεξίας:
«Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε Ashtanga yoga καθώς στρέφει την προσοχή σας «προς τα μέσα». Ο δάσκαλος δεν καθοδηγεί το μάθημα. Έτσι ο κάθε μαθητής βρίσκεται στον δικό του ρυθμό με την δική του σειρά ασκήσεων το μάθημα. Με την απουσία της ταυτόχρονης καθοδήγησης (led class), δίνεται η δυνατότητα ερωτήσεων από τον μαθητή προς τον δάσκαλο για τυχόν απορίες στην σειρά ή στην τεχνική. Μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ιδιαίτερο μάθημα για κάθε έναν μαθητή ξεχωριστά, που διεξάγεται σε ένα κοινό χώρο.

Το πρώτο που παρατηρείται σε μια τάξη Mysore είναι ότι μοιάζει λίγο χαώδης. Κάθε μαθητής κάνει την άσκησή του στο δικό του χώρο και χρόνο και η ομοιομορφία ενός καθοδηγούμενου μαθήματος δεν υπάρχει. Όμως είναι το ιδανικό μάθημα για την εξέλιξη της πρακτικής σου στην Ashtanga yoga» .

Επένδυση συμμετοχής:
Ενεργά μέλη σαν μέρος της συνδρομής τους
Μη μέλη 15€ μέχρι τις 17/11, 20€ μετά.

*Για ασκούμενους με ελάχιστη εμπειρία 5 μαθημάτων στην Ashtanga yoga ή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

Λίγα λόγια για την Αλεξία:
Η Αλεξία Κολέτσου γεννήθηκε στην Καβάλα με μαμά Σκωτσέζα και μπαμπά από τα Γρεβενά. Μεγάλωσε στην Γλασκόβη και στην Δράμα. Το 2006 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης ως Ηλεκτρολόγος μηχανικός. Οι σπουδές της την πήγαν με υποτροφία στο Harvard όπου και δούλεψε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για 3 μήνες. Μετά από αυτό ταξίδεψε και έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα backpack και πιο συνειδητοποιημένη πια γύρισε πίσω στην Γλασκόβη όπου και έκανε το διδακτορικό της στην επικοινωνία και διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων.

Τότε είναι που γνώρισε την Ashtanga και έτσι παράλληλα με το διδακτορικό έκανε και την καθημερινή πρακτική Ashtanga με την δασκάλα της Cathy Moran.
Το 2013 ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Mysore της Ινδίας για να διδαχθεί από τον Sharath Jois, τον συνεχιστή της παράδοσης της Ashtanga. Έκτοτε επιστρέφει κάθε χρόνο στο Mysore για να μαθητεύσει με τον Sharath Jois.

Η Αλεξία είναι και μαθήτρια της Kia Neddermier από το Mysore Yoga Paris, καθώς και του Matthew Sweeney. Θέλοντας να εμβαθύνει τις γνώσεις της, πρόσφατα ξεκίνησε ένα διετές πτυχίο εξ αποστάσεως σχεδιασμένο από τον ακαδημαϊκό της γιόγκα Georg Feuerstein.

Το 2014 γύρισε πίσω στην Δράμα και άνοιξε το The Yoga Basement και έτσι έφερε την Ashtanga και στην Δράμα.


Δημοσιεύτηκε στις
Κατηγορίες: Σεμινάρια