Αshtanga Mysore self practice community sessions

Αshtanga Mysore self practice community sessions

Η Ashtanga Vinyasa Yoga αποτελεί μια μέθοδο άσκησης της yoga, που έχει ως ιδρυτή της τον Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009), που δίδαξε με απαράμιλλο τρόπο τη μέθοδο αυτή επί 70 και πλέον χρόνια.
Η Ashtanga Vinyasa Yoga είναι ένα σύστημα φυσικών ασκήσεων συνδεδεμένων με την αναπνοή, που συνδυάζει διαδοχικές ασκήσεις (asana) σε συγχρονισμένη ροή με την αναπνοή (vinyasa) και την εσωτερική εστίαση της προσοχής.
Η Ashtanga παραδοσιακά ασκείται «ατομικά» (Mysore self practice), όπου ομάδες ασκούμενων εξασκούνται μαζί ακολουθώντας ο καθένας τον δικό του ρυθμό, βάσει των προσωπικών αναγκών και ικανοτήτων τουs υπό την επίβλεψη του δασκάλου, οδηγούμενoi έτσι βαθμιαία στην σταδιακή ανάπτυξη και βαθύτερη κατανόηση των στάσεων. Η μοναδική αυτή μέθοδος έγινε γνωστή ως “Mysore style”.
Ένας άλλος τρόπος εκμάθησης και εξάσκησης της Ashtanga Vinyasa Yoga, αποτελεί και η «καθοδηγούμενη» πρακτική (Led-Guided practice). Σε αυτήν οι ασκούμενοι εξασκούνταi μαζί ακολουθώντας τον κοινό ρυθμό του δασκάλου στην εξέλιξη της ροής των ασκήσεων (asana and vinyasa counting). Η μέθοδος αυτή αποτελεί συμπλήρωμα της καθιερωμένης μεθόδου της mysore practice.

Το μάθημα απευθύνεται σε ασκούμενους με ελάχιστη σταθερή εμπειρία 3 μηνών στη γιόγκα.

Συμμετοχή
(Μάθημα κοινότητας)
Μέλη με ενεργή συνδρομή, σαν μέρος της συνδρομής τους
Μη μέλη 5€
Προσφορά!
Για όσα μη μέλη θέλουν να παρακολουθήσουν και τις δύο πρωινές μας τάξεις του Σαββάτου διάρκειας 4,5 ωρών, η συμμετοχή θα είναι 15€ και για τις δύο από 20€.
09:00-10:30 Ashtanga Mysore
11:00-13:00 Bhakti Vinyasa & Singing bowls meditation

Ελάχιστη συμμετοχή 3 άτομα.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή μεσημέρι.

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


Δημοσιεύτηκε στις
Κατηγορίες: Βρέφη & Παιδιά