Aromatherapy massage sessions

Αρωματοθεραπεία
Η αρωματοθεραπεία είναι μια ολιστική θεραπεία, σκοπός της οποίας η επαναφορά της σωματικής, πνευματικής, συναισθηματικής και ενεργειακής ισορροπίας.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση αιθέριων ελαίων μέσω της εισπνοή ατμών, τη διάχυση τους στον χώρο, τη μάλαξη, με λουτρά, κομπρέσες στην πάσχουσα περιοχή αλλά και τη χρήση κρεμών – αλοιφών.

Μάλαξη
Η μάλαξη είναι μια από τις αρχαιότερες, αλλά και τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα και νου. Οι αρχαίοι πολιτισμοί την χρησιμοποιούσαν συστηματικά για θεραπευτικούς σκοπούς. Μαλάσσω σημαίνει ηρεμώ, κατευνάζω, κάμπτω, ανακουφίζω από ασθένεια, αγγίζω με πρόθεση και ακρίβεια, ανταποκρινόμενος με σεβασμό στις ανάγκες του ανθρώπου.
Συγκεκριμένα, η μάλαξη αρωματοθεραπείας συνδυάζει δύο ισχυρές θεραπευτικές τέχνες. Αυτή της ολιστικής μάλαξης και τη χρήση αιθέριων ελαίων.

Αιθέρια Έλαια
Τα αιθέρια έλαια είναι πασίγνωστα από την αρχαιότητα για την πολύτιμη επίδραση τους στην φυσιολογία του οργανισμού και την συναισθηματική κατάσταση. Προέρχονται από βότανα, άνθη, δέντρα και ρίζες που έχουν επιλεγεί για τις ιδιαίτερες θεραπευτικές τους ιδιότητες που είναι μεταξύ άλλων διεγερτικές, αναζωογονητικές, κατασταλτικές, αναλγητικές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές κ.α.

Λέγονται αιθέρια επειδή είναι πτητικά, εξατμίζονται δηλαδή πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με τα φυτικά έλαια που δεν εξατμίζονται και είναι προϊόντα ψυχρής έκθλιψης καρπών (όπως το αμυγδαλέλαιο, το σταφυλοκουκουτσέλαιο, το λάδι καρύδας κ.α.). Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σαν φορείς των αιθέριων ελαίων και εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.
Έτσι η πρώτη δράση των αιθέριων ελαίων είναι μέσω του οσφρητικού νεύρου στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου. Περιοχή που σχετίζετε με την όσφρηση, την μνήμη και τα συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, άγχος και τις αναμνήσεις.

Μάλαξη Αρωματοθεραπείας
Η μάλαξη αρωματοθεραπείας γίνεται σε ολόκληρο το σώμα και διαρκεί 75 λεπτά. Από τα πρώτα δέκα λεπτά τα αιθέρια έλαια αρχίζουν να διεισδύσουν μέσω της επιδερμίδας στο κυκλοφορικό σύστημα και από εκεί σε σε ολόκληρο τον οργανισμό, επηρεάζοντας καταλυτικά το σώμα, τον νου, την συναισθηματική και ενεργειακή κατάσταση του θεραπευόμενου.

Είναι εξαιρετικά αποτελεσμάτική για:
– την χαλάρωση του μυϊκού συστήματος και την ανακούφιση από τους νευραλγικούς και ρευματικούς πόνους,
– την ενυδάτωση και βελτίωση της υφής του δέρματος,
– την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου,
– την απομάκρυνση των τοξινών,
– την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,
– το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς μειώνει την πίεση του αίματος, ξεκουράζοντας την καρδιά και μειώνοντας δραστικά τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα, την ορμόνη του στρες.
– την καταπολέμηση του άγχους και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου,
– την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, βαθιά χαλάρωση,
– την μείωση των επεισοδίων κεφαλαλγίας και ημικρανίας,
– την καταπολέμηση των συναισθηματικών φορτίσεων και την αναζωογόνηση σώματος, πνεύματος και νου.

Επένδυση συνεδρίας 75′:
30€ για τα μέλη του κέντρου/ 35€ για μη μέλη.

Οι συνεδρίες θα είναι αφιερωμένες, διαδοχικά, στα δύο πρώτα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας). Στην πρώτη θα χρησιμοποιήσουμε συνδυασμούς αιθέριων ελαίων και την κατάλληλη μουσική (μάντρας) που εξισορροπούν το πρώτο ενεργειακό κέντρο – το κέντρο της βάσης (Mouladhara Chakra), ενώ στη δεύτερη θα επικεντρωθούμε στο κέντρο του Ιερού (Sacral Chakra).
*Οι συνεδρίες από το πακέτο προσφοράς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός 15 ημερών.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται, κατόπιν ραντεβού, από την Βικτωρία Πετρίδου​
S.N.H.S. H.I. Dip. Holistic Therapies | Yoga Teacher, Yoga Alliance RYT 200
Κλείστε το ραντεβού σας στο 6955 366 712 και στο info@thelemontree.gr

Λίγα λόγια για την Βικτωρία
H αγάπη της Βικτωρίας για την ζωγραφική, αισθητική και αρμονία την ώθησαν να ξεκινήσει την πορεία της με σπουδές στη γραφιστική, στο Web Design/ Development, ενώ αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο, Interactive Technologies for e-commerse από το Napier Univercity του Εδιμβούργου. Γρήγορα όμως την κέρδισαν οι ολιστικές θεραπείες με τις οποίες και ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια.
Συγκεκριμένα έχει σπουδές στο αντικείμενο της αρωματοθεραπείας, ενεργειακής αρωματοθεραπείας, βοτανολογίας, εισαγωγή στην ομοιοπαθητική, στα ανθοϊαμάτα Μπαχ και την ολιστική αντιμετώπιση του πόνου από το School of Natural Health Sciences του Λονδίνου, όπου συνεχίζει την εκπαίδευση της στην κινησιολογία.

Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα έγινε το 2000, στο Armonia Yoga & Meditation Center με την Βάγια Χάνου η οποία ήταν και η αφορμή να ξεκινήσει το ιδιαίτερο ταξίδι που προσφέρει η πρακτική της γιόγκα.

Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών (Yoga Alliance 200-hour RYT) του Anahata Yoga Academy, το οποίο θεωρεί ότι την ώθησε και παράλληλα βοήθησε να εμβαθύνει ακόμα πιο ουσιαστικά στο ρόλο του θεραπευτή. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε δίπλα στις αγαπημένες της δασκάλες Βάγια Χάνου και Έλενα Μουρατίδου.


Δημοσιεύτηκε στις