Καλώς ορίσατε στον Πολιτιστικό σύλλογο

Κέντρο Διαλογισμού Αρμονία!

Λίγα λόγια για την ιστορία του, τη δημιουργό του και το χώρο που μας φιλοξενεί.
Η Αρμονία ιδρύθηκε το 2000 από τη Βάγια Χάνου.
Πρωτοξεκίνησε στην Καλαμαριά στην οδό Κερασούντος, αλλά στη συνέχεια η Αρμονία μεταφέρθηκε στο χώρο που βρίσκεται τώρα, στην περιοχή Βυζάντιο Καλαμαριάς,  στην οδό Κερκύρας 8.

Μια γειτονιά απομονωμένη, ήσυχη και καταπράσινη που συνορεύει  με την Αιγαίου και τη Β. Όλγας από όπου έχει πολυσύχναστη αστική συγκοινωνία που διευκολύνει τη μετακίνησή σας.  (Σύντομα θα έχει και στάση μετρό).

Εκεί λοιπόν, σ’ ένα οροφοδιαμέρισμα 180τμ, δημιουργήσαμε «το σπίτι της γιόγκα» όπως το αποκαλούμε. Με υπέροχη κύρια αίθουσα 65τμ, βαμμένη με οικολογικά χρώματα Kurasanit και δάπεδο laminate υψηλής ποιότητας σε απόχρωση φυσικού ξύλου. Λουσμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το φως του ήλιου, ενώ το ιδιαίτερο γνώρισμα είναι το μεγάλο τζάκι που διαθέτει, το οποίο ζεσταίνει τις κρύες μέρες του χειμώνα τόσο τις καρδιές μας όσο και την πρακτική μας!

Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα σπίτι, λιτό, ζεστό και πολύ φιλόξενο.
Η Αρμονία ειδικεύεται στη Vinyasa yoga, που είναι διαλογισμός εν κινήσει και στον κλασσικό διαλογισμό.
Είναι ένα κέντρο γιόγκα κλασσικής προσέγγισης όπου μπορείτε να απολαύσετε συνεδρίες γιόγκα και διαλογισμού με άρτια καταρτισμένους εισηγητές που θα σας υποδεχτούν με αληθινό χαμόγελο και θα σας καθοδηγήσουν με προθυμία και αφοσίωση.

Επίσης η Αρμονία διοργανώνει και φιλοξενεί εργαστήρια και διαλέξεις καθώς και τα πολύ γνωστά  “Armonia Nature Yoga Retreats”.

Λίγα λόγια για μένα

Βάγια Χάνου

Πτυχιούχος της Ανώτερης επαγγελματικής Σχολής χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης με δασκάλα κλασσικού μπαλέτου τη Δήμητρα Κορωναίου.
Ιδρύτρια του Κέντρου Γιόγκα & Διαλογισμού «Αρμονία» στη Θεσσαλονίκη από το 2000, όπου έως τώρα διδάσκω και οργανώνω τις δραστηριότητες του στούντιο.
Δασκάλα γιόγκα 500 ΕΥΤ με ειδίκευση στη Vinyasa και στην Iyengar based yoga, με πάνω από 17 χρόνια και 30.000 ώρες διδακτικής εμπειρίας.
Δασκάλα Προγεννητικής και μεταγεννητικής γιόγκα (Birthlight).
Η προσωπική μου εμπειρία με τις δυο μου εγκυμοσύνες και τα παιδιά μου με οδήγησαν να εμπνευστώ και να διδάξω (μαζί με τα μωρά μου) τα μοναδικά και πολύ γνωστά προγράμματα γιόγκα της Αρμονίας για μανούλες, μωρά και παιδιά:
Εγκυμοσύνης – Μαμά & βρέφος – Γονιός & παιδί – Little yogis – Big Little yogis.
Συν-ιδρύτρια και μέλος του ΔΣ του Thessaloniki Yoga Festival από το 2012.

Έχω μαθητεύσει δίπλα σε διάφορους δασκάλους Iyengar & Vinyasa yoga μερικοί από τους οποίους είναι οι:
B.K.S. Iyengar, Geeta Iyengar, Σοφία Χατζηπαναγιώτου, Βιβή Λέτσου, Rusty Wells, Petros Haffenrichter, Shiva Rea κ.ά.
Τωρινή μου δασκάλα και έμπνευση η Shiva Rea την οποία ακολουθώ στο εκπαιδευτικό Prana Vinyasa 500 ωρών.
Στη διδασκαλία μου συνδυάζονται πολύ αρμονικά όλα αυτά που διδάχθηκα και αγαπώ.
Αυτά που με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία μου με οδήγησαν να δημιουργήσω το δικό μου στυλ, τη Bhakti Vinyasa yoga.
Bhakti: αφοσίωση, προσφορά, αγάπη.
Vinyasa: ροή, σύνδεση, αλληλουχία.
Μια πλήρης πρακτική Vinyasa γιόγκα. διαλογισμού εν κινήσει.
Μια χορευτική, αργή και με βάση στην ευθυγράμμιση ροή/Vinyasa, όπου η pranayama, τα mantras, ο διαλογισμός, η yoga nidra έχουν τη θέση που τους αξίζει.

Η αγάπη μου για τη γιόγκα και τη φύση και η αλλοτινή μου ερασιτεχνική αν και τακτική ενασχόληση με την ορειβασία και το rafting με ενέπνευσαν να δημιουργήσω τα “Armonia Nature Yoga Retreats”.
Με αυτά, ταξιδεύουμε μαζί σε υπέροχα μέρη κατά βάση της Β. Ελλάδας και απολαμβάνουμε την πρακτική μας μαζί με εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.
H Armonia είναι η βάση μου αλλά ταξιδεύω για συνεδρίες, yoga retreats και σεμινάρια όπου οι φίλοι και μαθητές το ζητήσουν.

Έχω δύο μικρές γλυκές κούκλες πραγματικά ζιζάνια και έναν άντρα ακόμη πιο γλυκό (αλλά και πιο ζιζάνιο…) που πλημμυρίζουν αγάπη και ζωντάνια τη ζωή μου.

Ελπίζω να μας φέρει το μονοπάτι κοντά, θα χαρώ να σας δω κάποιο μάθημα, σεμινάριο ή retreat μου.

Με χαμόγελο,
Βάγια
Namaste