Το δροσερό, καλοκαιρινό πρόγραμμά μας 24-30/7/2017

MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
Σεμινάρια
Retreats
TTs
BE A YOGI
BE ON TIME!
Δευτέρα 20:00-21:30
YogaWorks

Μαριάννα
Όλα τα επίπεδα

& για εγκύους
Δωρεάν για ανέργους
Τρίτη 20:00-21:30
Ashtanga Led
1st series
Θανάσης
Όλα τα επίπεδα
Τετάρτη 20:00-21:30
Classical Hatha
Κωνσταντίνος
Όλα τα επίπεδα

& για εγκύους
Πέμπτη 19:30-21:00
Bhakti Vinyasa
Βάγια
Όλα τα επίπεδα
Σεμινάρια
Retreats
TTs

Ψιλά γράμματα…

  • Νέα μέλη καλοδεχούμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Η Αρμονία παραμένει ανοιχτή καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!
  • Η ιστοσελίδα και το πρόγραμμά μας ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση, ελέγχετέ τη συχνά.
  • Παρακαλούμε βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο χώρο και τακτοποιήστε τα στα ράφια.
  • Παρακαλούμε πολύ να έρχεστε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρία.
  • Αν έρθετε και έχει ήδη ξεκινήσει τότε σας παρακαλούμε να περνάτε στην αίθουσα όσο πιο ήσυχα μπορείτε.

***Ενημερώστε μας για την πρώτη σας επίσκεψη.

Λυπούμαστε αλλά για τη δοκιμαστική συνεδρία δεν επιτρέπεται να μπείτε στην αίθουσα αν έχετε καθυστερήσει. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

  • Η Αρμονία διαθέτει στρώματα γιόγκα, τουβλάκια, ζώνες, κουβερτούλες και μαξιλάρια προς κοινή χρήση, όποιοι όμως έχετε δικά σας φέρτε τα μαζί σας.
    Να φοράτε ελαφριά και άνετα ρούχα, όχι πολύ φαρδιά.
  • Η γιόγκα ασκείται με γυμνά πόδια.

Φροντίστε να μην καταναλώνετε στερεά τροφή τουλάχιστον 2 ώρες πριν το μάθημα, ενημερώστε τον εισηγητή για τυχόν παθήσεις, τραυματισμούς ή αγωγές που χρησιμοποιείτε.

Πληροφορίες επιπέδων

Iyengar based/Hatha

Για άτομα που δεν έχουν ξανακάνει γιόγκα ή που τους αρέσει να ασκούνται με ήρεμο ρυθμό.
Xρησιμοποιώντας βοηθήματα όπως τουβλάκια, ζώνες, μαξιλάρια, καρέκλες, αμμόσακους βοηθάμε τους ασκούμενους να μπουν στις στάσεις πιο εύκολα και με σωστή ευθυγράμμιση. Οι ασκούμενοι εισάγονται στις βασικές αρχές της γιόγκα όσον αφορά τις asanas(στάσεις) και την pranayama (αναπνευστικές τεχνικές). Με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, ασκούνται με έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση η οποία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη δύναμης, ευλυγισίας και συγκέντρωσης. Το γκρουπ είναι επίσης ιδανικό για εγκυμοσύνη, άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα και ηλικίες άνω των 60 που χρειάζονται μία ήπια και θεραπευτική προσέγγιση.
Οι έμπειροι ασκούμενοι θα το εκτιμήσουν επίσης ιδιαίτερα καθώς θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις ρίζες/βάσεις της πρακτικής τους ενισχύοντάς την.
Βασίζεται στο σύστημα της Iyengar yoga που καλείται meditation in action και είναι η βάση για κάθε είδους πρακτική, γιογκική και μη.

ΥogaWorks

Το σύστημα Yoga Works βασίζεται σε τρία συστήματα γιόγκα:
την Ashtanga Vinyasa Yoga, Iyengar Yoga και Viny Yoga.

Από το σύστημα της Ashtanga Vinyasa Yoga, χρησιμοποιεί τους «Χαιρετισμούς στον Ήλιο» (Surya Namaskar) την θερμότητα, την ροή, τα bandhas και την ujjayi αναπνοή.
Από το σύστημα της Iyengar Yoga, παίρνει την ακριβή ευθυγράμμιση του σώματος, την χρήση βοηθημάτων, τις διάφορες παραλλαγές και προσαρμογές στις asanas (θέσεις του σώματος) και τον προσανατολισμό του μαθήματος σε ένα «θέμα».
Από το σύστημα της Vini Yoga δανείζεται την εναλλαγή ανάμεσα στην δυναμική και την στατική πρακτική των asanas, σε συνδυασμό με την αναπνοή και τις θεραπευτικές προσαρμογές ανάλογα στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

 

Bhakti Vinyasa

Δυναμική, χορευτική σχεδόν ροή με καθοδηγητή τη συνειδητή μας αναπνοή και υπό τη συνοδεία μουσικής που εμπνέει και απογειώνει.
Pranayama-Chanting- Διαλογισμός την πλαισιώνουν ιδανικά.
Για εισηγητές γιόγκα, χορευτές, για έμπειρους ασκούμενους με ελάχιστη σταθερή πρακτική 6 μηνών ή κατόπιν συνεννόησης με τη δασκάλα.
Βασική έμπνευση της πρακτικής είναι το σύστημα Prana Flow της Shiva Rea.

Ashtanga Led – Καθοδηγούμενη Πρακτική

Καθοδηγούμενη πρακτική στην 1η σειρά της Αshtanga (Half or Full Led Primary) και εισαγωγή σε αναπνευστικές ασκήσεις Pranayama στην παράδοση της Ashtanga.
Για νέους ασκούμενους αλλά και για έμπειρους που … θέλουν να δουν τα πράγματα από την αρχή.

Ashtanga Mysore – Παραδοσιακή Πρακτική

Ατομική παραδοσιακή πρακτική για ασκούμενους όλων των επιπέδων, όπου κάθε μαθητής ασκείται βάσει των προσωπικών αναγκών και ικανοτήτων του υπό την επίβλεψη του δασκάλου, οδηγούμενος στη βαθμιαία ανάπτυξη και βαθύτερη κατανόηση των στάσεων και της Ashtanga συνολικά.

Classical Hatha

Μια παραδοσιακή πρακτική Hatha yoga ελεύθερου τύπου για όλους τους ασκούμενους συμπεριλαμβανομένων και των αρχαρίων.

All levels

Για ασκούμενους από όλα τα επίπεδα (εκτός των πολύ αρχαρίων). Μία εξαιρετική καθημερινή πρακτική.

Kundalini

Στην Κουνταλίνι δεν έχουμε επίπεδα αρχαρίων και προχωρημένων, γι’αυτό οι ασκούμενοι μπορεί να είναι κάθε ηλικίας. Δουλεύουμε με αποδοχή στο σημείο που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή, εκλεπτύνοντας διαρκώς τον εαυτό μας, εστιάζοντας στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα.

 

Διαλογισμός

Σε αυτό το τμήμα διαλογισμού θα έρθετε σ’επαφή με διάφορα είδη τεχνικών διαλογισμού από διαφορετικές πνευματικές παραδόσεις όπως Ινδουισμός, Βουδισμός, Χριστιανισμός.
Θα εξασκηθούμε σε τεχνικές οραματισμού καθώς και αναπνευστικές τεχνικές pranayama ώστε να προετοιμάσουμε σώμα και νου για μια βαθιά διαλογιστική πρακτική.
Κατάλληλο για αρχάριους και μέσους ασκούμενους.

Διαλογισμός με Θιβετιανές Ηχογαβάθες & Κirtan

Για όλα τα επίπεδα εμπειρίας

Yoga in English

(private-semi private group upon request)

Hatha Yoga as taught by Donna Poulidis (PranaLakshmi), in the style of Desikachar, Mark Whitwell, Eric Schiffman and Yogi Vishvketu. These teachers, plus my primary teachers: Maureen Rae and Amy Weintruab, have been instrumental in shaping the way I lead yoga sessions. In these classes YOU will choose the pace, and in each session you will learn some or all of the following: Visualization, Postures, Breathwork, Meditation, mantras, mudras and more. This practice is for the person that wants to experience the full range of Hatha Yoga, in English. I look forward to practicing with you!