Διαλογισμός

Διαλογισμός

Σε αυτό το τμήμα διαλογισμού θα έρθετε σ’επαφή με διάφορα είδη τεχνικών διαλογισμού από διαφορετικές πνευματικές παραδόσεις όπως Ινδουισμός, Βουδισμός, Χριστιανισμός.
Θα εξασκηθούμε σε τεχνικές οραματισμού καθώς και αναπνευστικές τεχνικές pranayama ώστε να προετοιμάσουμε σώμα και νου για μια βαθιά διαλογιστική πρακτική.
Κατάλληλο για αρχάριους και μέσους ασκούμενους.

Διαλογισμός με Ηχογαβάθες

Κάθε τι στη φύση δονείται. Ο διαλογισμός με ήχους βασίζεται στην αντήχηση, στη διείσδυση και στη δόνηση. Ένα ηχητικό ταξίδι δονήσεων μας οδηγεί άμεσα σε βαθιά χαλάρωση, νοητική ηρεμία, απελευθέρωση, επαναφορά της καθαρότητας του νου και επανάκτηση της ευθυμίας της χαράς.
Με τις ρυθμικές δονήσεις των ήχων μπορούμε να πετύχουμε γρήγορα αλλαγή της κατάστασης συνείδησης, συναισθηματική αναζωογόνηση και κεντράρισμα των σκέψεων ενώ παράλληλα άμεση ροή ενέργειας σε όλο το σώμα.

Σιωπηλός Καθιστός Διαλογισμός

Η εξάσκηση στον καθιστό διαλογισμό έχει στόχο την επίγνωση της παρούσας στιγμής, τη στιγμή που ξεκινά κάποιος να αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα μέσα από την ανίχνευση στο τώρα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού, προερχόμενες από διαφορετικούς δασκάλους και παραδόσεις, όλες όμως στοχεύουν στον ίδιο δρόμο. Στον δρόμο της αναγνώρισης της απλής πραγματικότητας όπως είναι, εκεί που καλλιεργώντας έναν ‘καθαρό’ νου βελτιώνουμε την αντίληψή μας και επιβραδύνουμε τον καρδιαγγειακό παλμό και τα εγκεφαλικά κύματα, με αποτέλεσμα την κατάσταση της ηρεμίας και της βαθιάς χαλάρωσης.